ELECTE 4.0 yayında — AI Agent artık burada.Yenilikleri gör

Veri Gizliliği ve Uyumluluk: GDPR, CCPA

Güncellendi: Ağustos 2026

Platformumuz, kuruluşunuzun verilerini güvenli bir şekilde yönetmenize ve yaygın gizlilik ile uyumluluk gerekliliklerini karşılamanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Kuruluşunuzun ve kullanıcılarınızın bulunduğu konuma bağlı olarak, Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ve Kaliforniya Tüketici Gizliliği Yasası (CCPA) gibi düzenlemeler geçerli olabilir.

Bu makale, veri saklama ve silme taleplerinin nasıl yönetileceğini ve uyumluluk belgelerinin nerede bulunacağını açıklar.

Ön Koşullar

Gizlilik ve uyumluluk ayarlarını yönetmek için şunlara ihtiyacınız vardır:

  • Aktif bir hesap
  • Çalışma alanınıza yönetici erişimi
  • Hesap yapılandırmanıza bağlı olarak Çalışma Alanı Ayarları erişimi

Verilerinizi Dışa Aktarın

Çalışma alanı verilerinizin bir kopyasını JSON formatında indirebilirsiniz. Bu, verilerinizin bir kopyasını saklamanıza veya başka bir hizmete aktarmanıza olanak tanır.

Veri dışa aktarma özelliği, GDPR Madde 20 kapsamındaki veri taşınabilirliği gerekliliklerini desteklemek için tasarlanmıştır.

Çalışma alanı verilerinizi dışa aktarmak için:

  1. Kenar çubuğunda Çalışma Alanı bölümüne gidin.
  2. Sayfayı aşağı kaydırın.
  3.  Verilerinizi Dışa Aktarın bölümünü bulun.
  4.  Veri Dışa Aktarma Talep Et seçeneğine tıklayın.
  5. Oluşturulan JSON dosyasını indirin.

Not: Çalışma alanınızın boyutuna bağlı olarak, dışa aktarma işleminin oluşturulması biraz zaman alabilir.

Veri Saklamayı Yönetin

Veri saklama, belirli verilerin platformda ne kadar süreyle depolanacağını belirler.

Veri saklama ayarlarınızı incelemek için:

  1. Hesabınızda oturum açın.
  2. Kenar çubuğunda Çalışma Alanı seçeneğine tıklayın.
  3. Sayfayı aşağı kaydırın.
  4.  Veri Saklama bölümünü bulun.

Veri Silme Talebinde Bulunun

Kişisel verileri silmeniz gerekiyorsa, çalışma alanını silin veya destek ekibimizle iletişime geçin.

Çalışma alanınızı silmek için:

  1. Hesabınızda oturum açın.
  2. Kenar çubuğunda Çalışma Alanı seçeneğine tıklayın.
  3. Sayfayı aşağı kaydırın.
  4.  Tehlikeli bölge bulun.
  5.  Çalışma Alanını Sil seçeneğine tıklayın.
Önemli: Bir çalışma alanını silmek kalıcıdır ve geri alınamaz.

Uyumluluk Belgeleri

Kuruluşunuzun gizliliğini desteklemek için uyumluluk ve güvenlik belgelerine erişebilirsiniz.

Hesabınıza bağlı olarak, mevcut belgeler şunları içerebilir:

Güvenlik önlemlerimiz hakkında daha fazla ayrıntı için Güvenlik sayfamızı ziyaret edin.

İpuçları ve Sık Yapılan Hatalar

  • Çalışma alanınızı düzenli olarak gözden geçirin. Her şeyin hâlâ güncel olduğundan emin olmak için kullanıcılarınızı, verilerinizi ve izinlerinizi kontrol edin.
  • Silmeden önce dışa aktarın. Çalışma alanını silmeden önce bir kopyasını saklamanız gerekiyorsa çalışma alanı verilerinizi indirin.
  • Hassas verilere erişimi sınırlandırın. Çalışma alanınıza kimlerin erişebileceğini kontrol etmek için uygun kullanıcı izinlerini kullanın.

Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Veri saklama, silme talepleri veya uyumluluk belgeleri hakkında sorularınız varsa çalışma alanı yöneticinizle veya destek ekibimizle iletişime geçin.

Not: Bu makale, platformun gizlilik ve uyumluluk özellikleri hakkında genel bilgi sunar. Hukuki tavsiye niteliği taşımaz.
Bu yardımcı oldu mu?